Van den Boomen vertelt over transfergeruchten

Ajax-verlosser Van den Boomen bevestigt transfergeruchten: "Er speelde wat, ja"

25 juli om 23:01
Laatste update: 25 juli om 23:33

Branco van den Boomen hoopt nog altijd dat hij basisspeler kan worden bij Ajax. De middenvelder is na de voorbereiding op de bank terechtgekomen, maar tegen FK Vojvodina was hij weer belangrijk met een goal. Van den Boomen werd gelinkt aan een vertrek en hij bevestigt dat er inderdaad iets speelde.

"Als je invalt en je bent één van de veertien of vijftien spelers die vandaag gespeeld heeft, dan val je wat mij betreft niet buiten de boot", reageert Van den Boomen op een vraag van Ziggo Sport over zijn toekomst. "Buiten de basiself wel, maar dat is nu eenmaal zo. Ik denk dat ik goed genoeg ben om te spelen, maar op mijn positie zijn meer goede jongens. Met Steven (Berghuis red.), Kenneth (Taylor red.) en Kian (Fitz-Jim red.) zijn er vier jongens die op die positie goed kunnen spelen. We gaan zien wie de meeste minuten gaat maken."

Lille OSC zou geïnformeerd hebben naar Van den Boomen, maar dat kan de middenvelder niet bevestigen. Toch vertelt hij wel dat er een club was die toenadering zocht. "Er speelde wat, maar dat is nu al een tijdje geleden. Dat is het eigenlijk. Het is lastig als ik nu ga zeggen dat ik bij Ajax wil blijven, maar ik moet het gewoon nog bekijken. Vandaag heb ik minuten gemaakt en ben ik belangrijk geweest. Mijn gevoel is goed bij Ajax en ik denk dat we hier iets moois kunnen wegzetten."

Van den Boomen heeft ook een goed gesprek met coach Francesco Farioli gehad. Die conversatie zou hem ook vertrouwen hebben gegeven. "De trainer gaf aan dat ik een belangrijke jongen was voor de groep. Ook door mijn mentaliteit, vandaag zie je weer dat ik alles geef, ook als ik inval. En hij zei dat ik belangrijk was in de laatste dertig meter en ik ben blij dat ik dat vandaag heb kunnen laten zien."