Ronald de Boer over Pasveer

Pasveer levert ballen onnodig in bij Ajax: 'Als hij de 0-1 veroorzaakt...'

25 juli om 21:40
Laatste update: 25 juli om 23:24

Remko Pasveer maakt voetballend gezien geen beste indruk de eerste helft bij Ajax tegen FK Vojvodina. De sluitpost kreeg de voorkeur boven Diant Ramaj, maar weet dat vertrouwen nog niet terug te betalen. Volgens Ronald de Boer moet de routinier (40) opletten.

Tot twee keer toe leverde Pasveer de bal slordig in bij Vojvodina. De Boer vindt het lastig te begrijpen. "Nou, we roemen hem om zijn inspeelpass", aldus de analist bij Ziggo Sport, die vervolgens de eerste verkeerde bal te zien krijgt. "Dit was gewoon een bal die hij naar de middenlijn wil schieten. Die raakt hij helemaal verkeerd. Dat kan gebeuren. Dat kan ook het veld zijn."

Toch vindt De Boer dat Pasveer dit soort ballen moet blijven geven. "Daarom zet de trainer hem ook in de ploeg. Om dit soort ballen te blijven geven. Maar oké, dit moet niet te vaak fout gaan. Dat had hij in de eerste helft een paar keer. Hij komt goed weg, want als hij de 0-1 veroorzaakt…", aldus De Boer, die nogmaals benadrukt dat Francesco Farioli de doelman juist opstelt vanwege deze gedurfde ballen. "Hij zet hem neer om juist dit soort passes te geven. Hij moet dit blijven doen."