Kroes vertelt nogmaals over transferzomer en doel van Ajax

Kroes eerlijk over transfers en Ajax-doel: 'Krijg het bijna niet over m'n lippen'

25 juli om 20:55
Laatste update: 25 juli om 21:02

Alex Kroes heeft nogmaals laten weten dat Ajax eerst spelers zal moeten verkopen, alvorens er geïnvesteerd kan worden. Een aantal spelers zou bij de technisch directeur hebben aangegeven te willen vertrekken uit Amsterdam.

"Helaas komt de boel nog niet echt op gang", vertelt Kroes over de transfermarkt tegenover Ziggo Sport. "Het is nog relatief rustig. Zoals bekend zal ik een aantal spelers van de hand moeten doen om in aantallen terug te gaan en ook in salarislasten die terug moeten. We zullen eerst daarin onze stappen moeten zetten en de markt komt nog niet helemaal los."

Kroes moet dus korten op de salarishuishouding, maar dat is volgens hem een ware puzzel. "Je moet een balans zien te vinden tussen sportieve successen en het halen van de financiële doelstellingen. Dat is puzzelen. Je kunt niet zomaar zeggen: we gooien die drie of vier grootverdieners eruit. Dat gaat ten koste van je sportieve succes. Het is een balans die we moeten vinden met elkaar en dat komt wel goed."

Volgens Kroes is er binnen de selectie van Ajax al wel wat beweging qua jongens die willen blijven of vertrekken. "Er zijn wat spelers die zelf ook aangeven dat het misschien tijd is om een andere richting op te gaan. Er zijn ook spelers die aan hebben gegeven dat ze heel graag willen blijven en er zijn jongens die wij heel graag willen houden. Het is het bekende spel."

Doelstelling

Zoals eerder aangegeven heeft Kroes als doelstelling gesteld dat Ajax minimaal derde moet worden. Toch hoopt de technisch directeur stiekem op meer. "Intern heb ik afgesproken dat we minimaal derde moeten worden, maar als echte Ajacied kun je dat bijna niet over je lippen krijgen. Ajax is meer dan de derde plek."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!