Keuze voor Pasveer niet permanent: 'Reactie van Ramaj is geweldig'

Keuze Farioli voor Pasveer niet permanent: 'Reactie van Ramaj is geweldig'

25 juli om 20:24
Laatste update: 25 juli om 20:32

De keuze van Francesco Farioli voor Remko Pasveer als eerste doelman is geen permanente, zo geeft de oefenmeester in gesprek met Ziggo Sport aan, voorafgaand aan het treffen met FK Vojvodina.

De keuze voor Pasveer heeft voor een groot deel te maken met zijn persoonlijkheid, meent Farioli. "Ik probeer een zo sterk mogelijk elftal op te stellen, dat in balans is. Remko brengt leiderschap en persoonlijkheid, dat hebben we nodig op het veld. Het is geen permanente keuze, maar de beste keuze voor nu."

Van een ontevreden Diant Ramaj is volgens Farioli geen sprake. "We hebben een transparant gesprek gehad. Hij is erg professioneel en heeft mijn keuze geaccepteerd. Geen speler is blij als hij niet speelt, maar zijn reactie op de training is geweldig."

Farioli kijkt uit naar zijn eerste Europese duel met Ajax. "Het is moeilijk om je te verstaan, want er is aardig wat geluid. Het is fantastisch om een vol stadion te hebben voor onze eerste wedstrijd. We moeten dankbaar zijn voor iedereen die gekomen is. Ze zullen nieuwsgierig zijn naar wat we kunnen brengen en het is aan ons om ze blij te maken. Dat is een grote verantwoordelijkheid en een grote motivatie."