'Pasveer eerste keeper Ajax, Ramaj en Rulli willen weg'

'Chaos in Amsterdam: Pasveer definitief eerste keus, duo wil per direct weg'

23 juli om 16:23
Laatste update: 23 juli om 16:37

Francesco Farioli gaat definitief kiezen voor Remko Pasveer als eerste doelman. Dat meldt ESPN. Diant Ramaj wil door die beslissing per direct vertrekken bij de Amsterdammers, terwijl ook Gerónimo Rulli de club wil verlaten. 

Volgens het doorgaans goed ingevoerde ESPN is het chaos in Amsterdams keepersland. Voetbal International meldde eerder al dat de keuze van Farioli voor wat betreft de eerste doelman waarschijnlijk op Pasveer zou vallen. ESPN bevestigt nu dat Pasveer inderdaad onder de lat staat bij Ajax komend seizoen. Dat is een beslissing waar niet iedereen zich in kan vinden bij de Amsterdammers. 

Ramaj wil na de beslissing van Farioli per direct vertrekken bij Ajax. De sluitpost was vorig seizoen nog een van de lichtpuntjes bij Ajax, maar Farioli lijkt niet onder de indruk. Chelsea wordt genoemd als een van de mogelijke bestemmingen voor de sluitpost. Rulli wil al langer vertrekken bij de Amsterdammers. De Argentijn sloot het seizoen af als eerste doelman door een blessure van Ramaj, maar ook van zijn kwaliteiten lijkt Farioli niet overtuigd. 

Jay Gorter richt zich op een rol als tweede keeper bij de Amsterdammers. Als de sluitpost geen tweede doelman wordt bij Ajax, dan wil de sluitpost ook zo snel mogelijk vertrekken. De 24-jarige Gorter begon vorig seizoen nog als eerste keus bij Ajax onder Maurice Steijn, maar na een blessure verloor hij zijn basisplaats aan Ramaj. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!