'Girona ziet in oud-Feyenoord-target opvolger van Sávio'

Update: 'Girona heeft beet, maar Gil houdt toekomst in eigen hand door clausule'

27 juli om 19:28
Laatste update: 27 juli om 19:28

Girona heeft voormalig Feyenoord-target Bryan Gil op het oog als vervanger van de naar Manchester City teruggekeerde Sávio, zo meldt het Spaanse medium Sport. De club van Daley Blind zou mikken op het huren van de aanvaller.

Girona is op zoek naar een nieuwe linksbuiten, nu Sávio weer terug is naar Manchester City. Pep Guardiola zou over de Braziliaan te spreken zijn en wil hem dan ook graag voor de club behouden. Gil zou de topkandidaat zijn om de voorhoede van Girona te versterken. De Spanjaard mag vertrekken bij Tottenham Hotspur en is niet met de Londenaren mee op trainingskamp naar Azië.

De Spaanse club, die zich in het afgelopen seizoen wist te plaatsen voor de Champions League, mikt naar verluidt op een huur met optie tot koop, al wordt ook een definitieve overgang niet uitgesloten. Feyenoord werd in drie verschillende transferperiodes gelinkt aan de Spaanse buitenspeler en ook Dennis te Kloese gaf al eens aan dat de Rotterdammers in hem een goede versterking zien. Tot drie keer toe lukte het echter niet om er financieel uit te komen met Tottenham Hotspur. Deze zomer is de naam van Gil echter nog niet gevallen bij Feyenoord.

Update: Bryan Gil gaat de overstap maken naar Girona, meldt Fabrizio Romano. De Spaanse buitenspeler komt op huurbasis over van Tottenham Hotspur. Hij verlengt wel eerst zijn contract in Londen en daarin wordt een transferclausule van vijftien miljoen euro opgenomen. De La Liga-club zou hem graag definitief inlijven, maar Gil houdt zijn opties nog een jaartje open.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!