Bertrand Traoré voor eerste keer sinds terugkomst op trainingsveld Ajax

Ajax deelt hoopvol nieuws richting cruciale weken: aanwinst traint eindelijk mee

25 juli om 18:17

Bertrand Traoré heeft voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Ajax voet gezet op het trainingsveld van De Toekomst. De nieuwste buitenspeler in de selectie van trainer Francesco Farioli traint donderdag mee met Jong Ajax.

Op het X-account van Ajax doet de club melding van de eerste training van Traoré. De kersverse Ajacied traint mee met de selectie van Jong Ajax. Ook Sivert Mannsverk, die geschorst is voor het Europa League-duel met FK Vojvodina, deed mee met de training van de beloftenploeg. Mogelijk doet het tweetal volgende week wel mee met de A-selectie, wanneer Ajax afreist naar Servië voor de return in de tweede voorronde van de Europa League.

Via de clubkanalen communiceerde Ajax eerder deze week al de lijst met spelers, inclusief Traoré, die zijn ingeschreven voor het tweeluik met Vojvodina. Aanvankelijk was het nog niet helemaal zeker of de aanvaller in actie zou kunnen komen tegen de club uit Servië. Ajax was namelijk in afwachting van 'de formele afhandeling van zijn werkvergunning'.

Ajax neemt het donderdagavond - dus zonder Traoré en Mannsverk - op tegen de oude club van ex-aanvoerder Dusan Tadic. Om 20.30 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.