Ajax zet belangrijke Traoré-stap richting Europees tweeluik

Ajax zet belangrijke Traoré-stap richting Europees tweeluik, rugnummer ook bekend

22 juli om 12:38
Laatste update: 22 juli om 12:58

Ajax heeft Bertrand Traoré in kunnen schrijven voor het tweeluik met FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. De Amsterdammers zijn wel nog in afwachting van de werkvergunning van de Burkinees. Het nieuwe rugnummer van Traoré is ook bekend.

Via de clubkanalen communiceert Ajax de lijst met spelers die zijn ingeschreven voor de duels met Vojvodina. Wat opvalt, is dat Traoré erbij zit. Het was aanvankelijk nog niet helemaal zeker dat de linkspoot in actie zou kunnen komen tegen de club uit Servië. Dat is overigens nog steeds niet helemaal het geval: Ajax is namelijk nog steeds in afwachting van 'de formele afhandeling van zijn werkvergunning', zo klinkt het.

Bij elke speler heeft Ajax ook direct het rugnummer neergezet op de lijst. Daardoor is nu bekend dat Traoré met 20 op zijn rug zal spelen in Amsterdam. In zijn vorige periode bij Ajax had de aanvaller rugnummer 9, maar dat is nu in bezit van Brian Brobbey. Ajax benadrukt wel dat de rugnummers nog tot het einde van de transferwindow kunnen veranderen.

Op donderdag 25 juli staat de heenwedstrijd tussen Ajax en Vojvodina op de planning in de Johan Cruijff Arena. Een week later wordt de return gespeeld in Servië. De winnaar gaat naar de derde van in totaal vier voorrondes van de Europa League.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!