Xavi Simons blijft het liefste bij RB Leipzig

'Xavi Simons hakt knoop over toekomst door: komende dagen 'van cruciaal belang''

25 juli om 17:50

Het Spaanse Mundo Deportivo weet dat Xavi Simons graag bij RB Leipzig wil blijven. De aanvaller van Paris Saint-Germain is de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München en Manchester United, maar lijkt de voorkeur te geven aan een langer verblijf in Oost-Duitsland. 

De ontwikkelingen rond Simons volgen elkaar snel op. Mundo Deportivo meldt woensdag dat de toekomst van de Oranje-international 'bijna duidelijk' is. Die ligt mogelijk in Leipzig. De Duitsers huurden hem het afgelopen seizoen al van PSG. Simons speelde uiteindelijk 43 officiële wedstrijden voor Die Roten Bullen, en was daarin goed voor tien goals en vijftien assists.

Die indrukwekkende prestaties wil hij dus graag een vervolg geven. Hij verkiest Leipzig boven alle geïnteresseerde clubs. Simons weet dat hij onder Marco Rose gegarandeerd is van een basisplaats, en voelt zich daarnaast senang bij de manier van spelen die de trainer hanteert. 

Mundo Deportivo weet dat Simons, ondanks dat zijn huurperiode aan Leipzig officieel ten einde is, de gezamenlijke groepsapp nooit heeft verlaten. 'De komende dagen zullen van cruciaal belang zijn' voor de lopende onderhandelingen, eindigt het Spaanse medium. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!