FC Twente hoopt Lammers snel te kunnen presenteren

'Twente lijkt beet te hebben: Tukkers hopen komst van Lammers snel af te ronden'

25 juli om 16:25

FC Twente hoopt 'op korte termijn' de transfer van Sam Lammers af te kunnen ronden. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De Tukkers, die aan de vooravond van een tweetal belangrijke Champions League-wedstrijden staan, gaan naar verwachting een bedrag betalen van richting de 3 miljoen euro. 

Twente wilde zich aanvankelijk versterken met Wout Weghorst, maar na zijn goede optredens op het EK lijkt die transfer niet meer mogelijk. De nummer drie van het afgelopen seizoen is daarna doorgeschakeld naar Lammers, die de tweede helft van het afgelopen seizoen veel indruk maakte op huurbasis bij FC Utrecht. 

De Domstedelingen wilden dan ook graag door met de spits, maar de club is simpelweg niet in staat om te voldoen aan de salariseisen van Lammers. Datzelfde geldt voor NEC, dat ook een poging heeft gewaagd om de voormalig PSV'er binnen te hengelen. 

Twente heeft nu zeer waarschijnlijk wel beet. In Schotland houdt men rekening met een transfersom die door bonussen op kan lopen tot ongeveer 3 miljoen euro. Rangers, waar Lammers met zijn 1,5 miljoen euro salaris per jaar behoorlijk op de begroting drukt, heeft de Nederlandse spits inmiddels als overbodig bestempeld. In Glasgow heeft hij nog een contract voor drie jaar. 

Twente speelt op 6 augustus deel één van het tweeluik met RB Salzburg. De return is een week later in Enschede. Op 10 augustus beginnen de Tukkers aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een uitwedstrijd tegen NEC.