Ontslaggolf op komst bij Manchester United

'Drastische veranderingen bij United: medewerkers reageren 'boos' en 'geschokt''

25 juli om 15:40
Laatste update: 25 juli om 15:54

Terwijl Manchester United zich druk voorbereidt op het nieuwe seizoen, rommelt het achter de schermen. De club, onder leiding van mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe, voelt zich genoodzaakt om een groot aantal banen te schrappen vanwege de huidige financiële situatie. Het nieuws dat mensen die United al heel lang dienen dreigen te moeten vertrekken, is keihard aangekomen bij een groot aantal medewerkers. 

Met dat nieuws pakt The Telegraph donderdag uit. Medewerkers van de United-academie zijn 'geschokt', 'overstuur' en in sommige gevallen zelfs 'boos' over het nieuws dat diverse, gerespecteerde coaches van jeugdelftallen wellicht hun baan verliezen op Old Trafford. 

The Telegraph weet dat honderdeden United-medewerkers dit te horen hebben gekregen tijdens individuele ontmoetingen. Sir Jim Ratcliffe wil in totaal ongeveer 250 banen schrappen. Dat is meer dan één vijfde van het totale personeelsbestand. 

Medewerkers van United die zich niet bezig houden met voetbal, zijn de afgelopen maanden al uitgegaan van een dergelijke ontwikkeling. Maar het nieuws dat ook trainers een ontslagbrief dreigen te ontvangen, heeft tot enorme ontsteltenis geleid in Manchester. 

De Engelse krant noemt een aantal namen. Onder anderen Stuart Leicester en Neil Harris, die beide al meer dan twintig jaar op Old Trafford werken, en bovendien heel hoog aangeschreven staan, moeten vrezen. Datzelfde geldt ook voor Chris Sims, Rick Ashcroft, Chris Backhouse en Graham Buckingham.