'Barça biedt 60 miljoen op Olmo'

'Barça raapt geld bijeen en brengt flink bod uit op Spaanse EK-uitblinker'

25 juli om 14:44

FC Barcelona heeft een bod uitgebracht van bijna zestig miljoen euro inclusief bonussen op Dani Olmo. Dat meldt Sky Sports. De verwachting is dat RB Leipzig het bod gaat afwijzen.

Olmo speelde een uitstekend EK met Spanje en dat is uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Eerder werden Manchester City, Bayern München en Chelsea genoemd als mogelijke nieuwe clubs, maar FC Barcelona geeft nu gas in de strijd om de middenvelder. De Catalanen hebben een bod van bijna zestig miljoen euro inclusief bonussen neergelegd bij RB Leipzig.

De verwachting is dat Leizig het bod gaat afwijzen omdat het in principe om een vast bedrag van bijna veertig miljoen euro gaat. De rest van het bedrag moet verdiend worden via bonussen en daar zit Leipzig niet op te wachten.

Olmo had tot 20 juli een afkoopclausule van zestig miljoen euro in zijn contract staan bij de Duitse grootmacht. Die clausule werd door geen enkele club geactiveerd. Barcelona lijkt dat bedrag alsnog te willen betalen, mits alle bonussen worden behaald, maar Leipzig mikt op een hoger vast bedrag.

Dit seizoen kwam Olmo in 25 optredens voor Die Roten Bullen tot acht goals en vijf assists. Op het EK werd de middenvelder topscorer met drie goals, terwijl hij ook twee assists gaf.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!