'Huijsen van Juventus naar Bournemouth'

'Here we go: Huijsen maakt voor miljoenenbedrag overstap naar Premier League'

25 juli om 14:19

Dean Huijsen maakt de overstap naar de Premier League. Dat meldt Fabrizio Romano. Bournemouth neemt de verdediger over van Juventus voor achttien miljoen euro exclusief bonussen. 

Huijsen maakte het afgelopen half jaar op huurbasis voor AS Roma de nodige indruk en dat wekte interesse van clubs als Borussia Dortmund, Bayern München, Newcastle United en Paris Saint-Germain informeerden. Uiteindelijk is het Bournemouth dat er met de handtekening van de verdediger vandoor gaat. De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano laat er inmiddels zijn welbekende 'here we go' op los. 

Naast de topclubs die al informeerden voor Huijsen, waren er volgens Fabrizio Romano ook VfL Wolfsburg, Aston Villa en AS Monaco geïnteresseerd in de diensten van Huijsen. Die clubs vissen dus achter het net. Bournemouth gaf Huijsen de meeste garantie op speelminuten. Mede door zijn perspectief bij Juventus heeft de negentienjarige Huijsen besloten om de stap naar de Premier League te maken. 

Juventus gaat de miljoenen van Huijsen herinvesteren in Jean-Clair Todibo, terwijl ook Teun Koopmeiners naar Turijn moet komen. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!