Taylor wil terugkeren bij Oranje

Taylor zag ene na andere Oranje-middenvelder wegvallen: 'Hoopte er natuurlijk op'

25 juli om 13:59
Laatste update: 25 juli om 13:59

Kenneth Taylor hoopte stiekem dat hij alsnog met Oranje naar het EK kon toen de ene na de andere middenvelder geblesseerd wegviel. Uiteindelijk volgde de spelverdeler van Ajax het Nederlands elftal als fan. Dit seizoen hoopt Taylor terug te keren bij de mannen van Ronald Koeman. 

Vlak voor het EK vielen Quinten Timber, Teun Koopmeiners, Marten de Roon en uiteindelijk ook Frenkie de Jong weg bij Oranje. De naam van Taylor werd in de media verschillende keren genoemd als eventuele vervanger. "Nou ja, ik hoopte er natuurlijk wel op, maar verwachten is iets anders", erkent de middenvelder tegenover Voetbal International. "Ik heb het toernooi nu gewoon als fan gevolgd, dat was ook mooi."

Rond de wedstrijd tegen Engeland werden er bij Ajax de nodige grappen gemaakt onderling. "Dan zaten we een beetje te dollen met Jordan Henderson en hij met ons. Uiteindelijk is hij als winnaar uit de strijd gekomen, dat was niet lekker."

Taylor heeft dit seizoen als doel om terug te keren bij Oranje. "Uiteraard, dat hoef je niet eens te vragen. Dat is het allermooiste, dus dat is sowieso een doel, ja. Maar mijn hoofddoel is nu eerst deze Europa League-voorrondes doorkomen. En persoonlijk wil ik belangrijk zijn voor het team, onder meer met goals en assists."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!