Van Gelder laat licht schijnen over keeperskwestie Ajax

'Als Pasveer gaat keepen, dan zou dat betekenen dat Ajax enorme geldnood heeft'

25 juli om 11:47
Laatste update: 25 juli om 12:23

Jack van Gelder zou het apart vinden als Remko Pasveer inderdaad de voorkeur krijgt onder de lat bij Ajax. De oud-commentator ziet het opstellen van de routinier als een teken dat de Amsterdammers in forse geldnood zitten en ze Diant Ramaj misschien snel willen verkopen.

"Als Pasveer keept, dan passeert hij (Farioli, red.) een keeper die het afgelopen jaar goed heeft gedaan. Hij maakte wel wat foutjes, maar hij deed het goed. Dat zou betekenen dat Ajax enorm geldnood heeft. Want deze jongen kan geld opbrengen, misschien twintig miljoen denkt men. Als je op Pasveer vertrouwt, dan heb je die andere keepers zo afgeschminkt dat dat niets meer wordt", zegt Van Gelder in De Oranjezomer.

De laatste dagen gaat het bij Ajax veel over de keeperskwestie. Francesco Farioli zou de voorkeur geven aan de veertigjarige Pasveer onder de lat, ook al wil de Italiaanse coach hier zelf nog niets over kwijt. Ramaj reageerde woest op de keuze voor Pasveer, waardoor hij een vertrek uit Amsterdam sterk zou overwegen. Technisch directeur Alex Kroes gaf bij Ajax TV al aan dat het voor Ajax in ieder geval een must is om spelers te verkopen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!