Fortuna huurt Branderhorst van FC Utrecht

Branderhorst kiest voor speeltijd en verhuist op huurbasis binnen de Eredivisie

24 juli om 19:14

Mattijs Branderhorst is de nieuwe doelman van Fortuna Sittard. De keeper komt op huurbasis over van FC Utrecht. Voor Fortuna is Branderhorst aanwinst nummer twaalf van deze zomer.

Branderhorst gaat in Sittard de vertrokken doelman Michael Verrips vervangen. De zomerversterking moet nu met Luuk Koopmans gaan uitmaken wie de eerste keeper gaat worden. Branderhorst is in ieder geval blij met zijn tijdelijke overstap. "Ik zit in een fase van mijn carrière waarbij het belangrijk is dat ik meer uitzicht heb op speelminuten. Ik hoop hier bij Fortuna mijn kans te grijpen en met mijn ervaring een belangrijke rol te kunnen spelen in de doelstellingen die de club dit seizoen heeft."

Voor Fortuna is Branderhorst de twaalfde nieuwe aanwinst van deze zomer. Eerder haalde de club al Darijo Grujcic, Makan Aïko, Jasper Dahlhaus, Onur Demir, Ante Erceg, Ryan Fosso, Robyn Esajas, Josip Mitrovic, Syb van Ottele, Luka Tunjic en Shawn Adewoye naar Limburg. Op eerstgenoemde aanwinst na zijn alle spelers transfervrij binnengehaald. Danny Buijs staat nog altijd voor de groep in Sittard.