Frenkie de Jong niet mee op tournee met FC Barcelona

'Barcelona zonder Frenkie de Jong op tournee, zelfs seizoenstart nog onzeker'

24 juli om 18:29
Laatste update: 24 juli om 19:01

Frenkie de Jong gaat niet mee met FC Barcelona op tour in de Verenigde Staten. Dat meldt AS woensdag. De Nederlandse middenvelder is nog altijd niet voldoende hersteld van zijn enkelblessure.

Het verhaal is bekend. De Jong raakte in april van dit jaar tijdens El Clasico geblesseerd aan zijn enkel. Even leek hij het EK met Oranje te halen, maar bondscoach Ronald Koeman liet hem uiteindelijk thuis. Het herstel van de middenvelder verloopt nog altijd niet voorspoedig. 

AS weet dat De Jong gesproken heeft met trainer Hansi Flick en artsen van Barcelona, om zo een beslissing te nemen over de tournee in Amerika. Alle partijen zijn het er met elkaar over eens dat de middenvelder zijn revalidatie het beste voort kan zetten in Spanje. 

Daar zal de oud-speler van Ajax sowieso nog een paar weken nodig hebben om fit te geraken. AS weet dat op dit moment nog niemand bij de club met zekerheid kan zeggen of De Jong beschikbaar is op 17 augustus, als Barcelona het nieuwe La Liga-seizoen begint met een wedstrijd tegen Valencia. Normaal gesproken bedraagt de hersteltijd van een dergelijke blessure tussen de zes en acht weken, maar De Jong is al twaalf weken herstellende. 

Het De Jong-nieuws is de volgende klap voor Barcelona. Ook Ansu Fati, Pedri, Gavi en verdediger Ronald Araújo zijn allemaal geblesseerd, en maken allemaal geen deel uit van de selectie die afreist naar Amerika.