'Farioli stapte naar Ajax-directie met Pasveer-voornemen'

AD legt uit waarom Pasveer voorkeur geniet: 'Farioli stapte naar Ajax-directie'

24 juli om 16:36

Francesco Farioli raakte tijdens de voorbereiding steeds meer overtuigd van Remko Pasveer. Dat schrijft het Algemeen Dagblad in een analyse, waarin de keuze voor de veertigjarige sluitpost boven Diant Ramaj wordt verklaard.

Volgens de krant is Farioli onder de indruk van de kwaliteiten en persoonlijkheid van de vijf jaar oudere Pasveer. Dat begon al tijdens één van zijn eerste werkdagen, toen hij de tweevoudig Oranje-international in de gym tegenkwam. 'Het bijzondere daarvan: Pasveer was daar de enige speler, bovendien terwijl hij officieel niet eens meer onder contract stond bij Ajax', schrijft het AD.

Farioli zag een leider die continu met medespelers in de weer was. Ook onder de lat maakte Pasveer een goede indruk, met onder meer een 'wereldpartij' in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos. 'Comfortabel en provocerend met de voeten, precies zoals Farioli het voor zich ziet. En adequaat met de handen. Meer en meer neigde hij naar de Tukker.'

In zijn keuze speelde de leeftijd van Pasveer geen rol, maar wel klopte Farioli aan bij zijn bazen. 'De leiderschap, communicatie, durf en precisie aan de bal van Pasveer waren voor Farioli reden om zijn voornemen aan de directie, dat naarstig op zoek is naar verkopen en geld om de selectie te versterken, voor te leggen. Daar bleek ruim voldoende draagvlak voor Pasveer te bestaan', klinkt het.

Zoals eerder gemeld zorgde de keuze voor Pasveer wel voor ontevredenheid bij Ramaj, die wil vertrekken. Ook Geronimo Rulli is op weg naar de uitgang, terwijl Jay Gorter alleen als tweede keeper wil blijven.