Ajax tegen Vojvodina zonder Wijndal

Ajax tegen Vojvodina zonder Wijndal en Traoré, Berghuis wel fit

24 juli om 15:44

Ajax kan in de eerste krachtmeting met FK Vojvodina in de voorronde van de Europa League geen beroep doen op Owen Wijndal en Bertrand Traoré. De vleugelverdediger van Ajax heeft te veel last van de armblessure die hij opliep in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos. Traoré is nog niet speelgerechtigd. Steven Berghuis is wel fit genoeg om te starten. 

Dat vertelde Ajax-trainer Francesco Farioli woensdag op de voorbereidende persconferentie. "Deze lange voorbereiding heeft me geholpen iedereen wat beter te leren kennen. Bijna iedereen is fit. Er zijn een paar spelers die wat kleine pijntjes hebben, daar moeten we nog even naar kijken. Owen heeft wel echt wat last na een botsing en traint niet mee, voor de rest is iedereen fit."

De Italiaan lijkt zijn eerste officiële basiself al in zijn hoofd te hebben. "Ik ben er wel uit, denk ik. Morgen maak ik de basisopstelling bekend aan de spelers. Over een dag weten jullie meer", glimlacht Farioli, die wél kan beschikken over Steven Berghuis. "Hij traint al de hele week mee en kan deel uitmaken van het team."

Ajax - FK Vojvodina begint donderdag om 20.30 uur. De return in Servië is een week later. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!