'NAC Breda gaat tóch akkoord: recordtransfer Omgba naar België gaat door'

'NAC gaat tóch akkoord met Belgische eis: recordtransfer Omgba alsnog gered'

24 juli om 12:59
Laatste update: 25 juli om 10:48

De transfer van Aimé Omgba naar KAA Gent gaat tóch door. NAC Breda gaat akkoord met de betalingswensen van de Belgen, die de transfersom van de aanvallende middenvelder in drie termijnen willen betalen. 

Volgens De Telegraaf gaat het om een bedrag van 2,87 miljoen euro. Daar komt nog zo'n drie ton aan 'gegarandeerde bonussen' bovenop, wat Omgba de duurste uitgaande transfer van de promovendus maakt. Dat 'record' stond lange tijd op naam van Nemanja Gudelj, die in 2013 voor 3 miljoen euro naar AZ ging. NAC heeft bovendien een doorverkooppercentage van 10 procent bedongen. 

Een spoedvergadering op dinsdagavond tussen de directie van NAC en de rvc was nodig om de transfer van Omgba te redden. De deal leek lange tijd helemaal rond, maar dreigde op het laatste moment te klappen toen NAC de volledige transfersom in één keer wenste te ontvangen. Dat was volgens de Belgen tegen eerder gemaakte afspraken in. 

Einde aan soap

Omgba liet zich daarna woedend uit over onder meer Pierre van Hooijdonk en NAC, die hem een transfer door de neus geboord zouden hebben. "Ik ben transfervrij naar NAC gekomen, heb altijd alles voor de club gegeven en bijgedragen aan de promotie. Nu krijg ik te horen dat het puur business is. Door de handelswijze van de club heeft Gent de stekker uit de transfer getrokken. Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan", klonk het. 

Omgba heeft het trainingskamp van NAC inmiddels verlaten en is onderweg naar Gent om medisch gekeurd te worden. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!