Transfer van Omgba staat op klappen

'Bizarre wending in Omgba-soap: recordtransfer van NAC-speler staat op klappen'

22 juli om 23:41
Laatste update: 22 juli om 23:44

De transfer van Aimé Omgba staat in tegenstelling tot eerdere berichtgeving op klappen. Dat meldt De Telegraaf, dat eerder op de dag nog schreef over een mondeling akkoord tussen NAC Breda en KAA Gent. Nu blijkt dat de Brabanders het vaste gedeelte van de transfersom in één keer willen ontvangen. De Belgische club is inmiddels al doorgeschakeld naar een andere kandidaat. 

Alleen de medische keuring moest nog plaatsvinden. Niets leek een overstap van de 21-jarige Omgba naar KAA Gent nog in de weg te staan. Niets blijkt enkele uren later echter minder waar. De Telegraaf weet dat NAC, 'tegen eerdere afspraken in', het vaste deel van de 2,8 miljoen euro aan transferkosten in één keer wil ontvangen. 

Dat nieuws brengt de krant op basis van bronnen rond de Belgische club, die nu al doorgeschakeld is naar een andere middenvelder. Mathias Delorge, een negentienjarige middenvelder van Sint Truiden en België O21, is nu in beeld. 

KAA Gent heeft het vermoeden dat Peter Maas, de technisch directeur van NAC, is teruggefloten door de raad van commissarissen van de club. NAC had met de verkoop van Omgba een uitgaand transferrecord kunnen verbreken, maar zet daar nu waarschijnlijk dus eigenhandig een streep doorheen. Mocht de transfer daadwerkelijk klappen, dan zal de teleurstelling groot zijn bij Omgba. De middenvelder had zich 'al verheugd' op zijn overstap naar KAA Gent. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!