'Voor 30 miljoen heb je niet eens de schoen van Brobbey'

Ajax verlangt veel meer voor Brobbey: 'Heb je zijn linkerschoen nog niet voor'

24 juli om 11:34

Het is ondenkbaar dat Brian Brobbey voor 25 à 30 miljoen euro vertrekt bij Ajax. Dat benadrukt Voetbal International-verslaggever Tim van Duijn, nadat het Duitse Sky Sport dinsdag meldde dat de 22-jarige spits voor dat bedrag is op te halen in de Johan Cruijff Arena.

Transferverslaggever Florian Plettenberg plakte het prijskaartje op Brobbey, maar Van Duijn maakt daar korte metten mee. "Ik kan me wel voorstellen dat clubs zich melden voor hem. Ik las ook het bericht dat hij dertig miljoen euro kost. Nou, daar heb je zijn linkerschoen nog niet voor", zegt de clubwatcher van VI bij TransferPioniers. "Het zou een openingsbod kunnen zijn, maar ik denk dat Ajax pas gaat praten vanaf vijftig, zestig miljoen."

Een vertrek van Brobbey ligt daarmee niet meteen voor de hand, maar dat zou nog kunnen veranderen. "Je had twee jaar geleden Antony, toen Manchester United bijna honderd miljoen bood. In die situatie kan je komen, dat Premier League-clubs in nood dat soort bedragen gaan bieden voor Brobbey. Maar de bedragen die nu genoemd worden zijn kansloos", aldus Van Duijn.

Brobbey geniet momenteel nog van een vakantie na zijn deelname aan het EK met Oranje. Op 28 of 29 juli sluit de spits weer aan bij de selectie van Francesco Farioli.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!