Taylor over Farioli en Ajax

Taylor: 'Als je bij Ajax zit, betekent dat dat je goed kan voetballen, dat blijkt'

24 juli om 07:26
Laatste update: 24 juli om 07:36

Kenneth Taylor geniet van de manier waarop Francesco Farioli te werk gaat bij Ajax. De middenvelder merkt dat de nieuwe speelstijl niet al te veel aanpassingen vergt. Tegelijkertijd ziet hij dat de Italiaan spelers beter maakt.

Sinds de start onder Farioli krijgt de selectie van Ajax te maken met veel meetings. Zeker op het trainingskamp in Wageningen. Taylor ervaart dat niet als negatief of intensief. "Misschien sla je niet alles in één keer op, maar als we op het veld staan en we herhalen het zoveel, dan komt het vanzelf in je systeem", aldus de middenvelder tegenover Voetbal International. "En natuurlijk is het een nieuwe trainer met een nieuwe tactiek, maar tegelijkertijd zijn we natuurlijk wel al gewend om van achteruit op te bouwen."

"Ik doe al veertien jaar niet anders", vervolgt Taylor. "Als je bij Ajax zit, betekent dat dat je goed kunt voetballen en dat blijkt. Ook spelers die door heel veel mensen al zijn afgeschreven, laat deze trainer gewoon goed voetballen."

Met het feit dat Farioli erg aanwezig is op de training heeft Taylor 'totaal geen moeite'. "De manier waarop hij coacht is heel positief. Het is echt een manier van meeleven, in het moment. Misschien is dat moeilijk te begrijpen van buitenaf, maar op het veld is dat anders."

"De trainer is bezig met ons", gaat Taylor verder. "Hij is ons aan het aansporen, aan het pushen om druk te zetten en ervoor te zorgen dat iedereen gaat. Hij wil ervoor zorgen dat wij het in ons systeem krijgen en óók nog meer gaan praten op het veld. Ik denk dat dat alleen maar goed is, het helpt. Nu hoor je het ook nog, als we op amateurvelden spelen. In een volle Johan Cruijff Arena gaat dat natuurlijk niet. Ik vind het persoonlijk wel fijn, want het houdt je scherp."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!