Vitesse geeft update over problemen rond begroting

Vitesse komt met nieuwe update over noodplan: 'Enige probleem is nog de begroting'

23 juli om 20:34

Vitesse heeft tot 31 juli de tijd om zes miljoen euro bij elkaar te krijgen voor een kloppende begroting. De club heeft alle problemen opgelost, maar kan nog altijd geen sluitende begroting indienen bij de KNVB. Edwin Reijntjes geeft tegenover de clubkanalen van Vitesse een grote update.

"Vitesse heeft geen sluitende begroting kunnen aanleveren. Dat heeft te maken met allerlei partijen", zo geeft Reijntjes uitleg over de zaak. "Wij hebben een begroting ingediend, waarbij de beoogd aandeelhouder garant staat. Alleen is gebleken dat hij nu nog geen aandeelhouder kan zijn en dat misschien ook wel in de nabije toekomst niet gaat worden. Toen heeft Guus Franke enkel garantie toegezegd als hij aandeelhouder zou zijn, waardoor een stuk zekerheid wegviel."

Reijntjes heeft ook goed nieuws over de rest van de problemen van Vitesse naast de begroting. "Er zijn heel veel dingen opgelost. Onder andere de bank. Met de BDO en de ING zijn er afspraken gemaakt, dus dat is opgelost. Het enige probleem is die begroting die goedgekeurd moet worden. De rest is opgelost. 31 juli zullen wij de begroting sluitend moeten aandienen. Dan kan de beroepscommissie de licentie terugkrijgen."

Tot slot heeft Reijntjes nog een belofte voor de fans. "Tot 31 juni zullen we in ieder geval wat regelmatiger communiceren naar onze achterban. Wij hebben allemaal drukke mannetjes en vrouwtjes, maar als je er niet bij betrokken bent dan is het heel moeilijk om te overzien wat er allemaal gebeurd. Dus dat is wel een les die we hebben geleerd, dat er meer gecommuniceerd moet worden."