Janse geeft reactie op contractverlenging Ajax

'Intensiteit bij Ajax ligt bizar hoog, als je Forbs ineens voorbij ziet vliegen'

23 juli om 19:58
Laatste update: 25 juli om 10:39

Dies Janse is erg blij dat hij langer aan Ajax verbonden blijft. De verdediger tekende een contract tot 2028 en tegenover de clubkanalen geeft hij uitleg over zijn uitstekende voorbereiding en het aansluiten bij de hoofdmacht.

"Dit had ik niet gedacht toen ik mijn vakantie inging nee", vertelt Janse over zijn stormachtige ontwikkeling. "Het gaat nu best snel. Soms heb je wel eens van die besefmomentjes, maar je moet ook gewoon presteren. Ik verbaas mezelf soms ook wel eens, dat ik gewoon mee kan met dit niveau. Dat had ik eerst niet verwacht dat dat zo goed zou gaan. Ik mag niet klagen."

Janse kreeg al complimenten over zijn verbale aanwezigheid, iets waar hij zelf ook mee bezig is. "Ik vind dat als je ergens mee mag doen, dan moet je je laten zien ook. Dan kun je wel ergens stil in een hoekje gaan zitten, maar dan mag je misschien niet langer blijven. Dus ik moet nu alles pakken wat ik kan. Daar hoort het coachen in de wedstrijd en op trainingen ook bij. Tot nu toe heb ik gelukkig alleen nog maar de juiste antwoorden gegeven."

De jeugdinternational schrok wel van het niveau op de Ajax-training. "De intensiteit ligt heel erg hoog. Gelukkig ben ik wel fit uit de vakantie gekomen. Dat scheelt ook al een hele hoop, maar de intensiteit ligt echt bizar hoog. Daar moet je je aan aanpassen, maar ik vind dat dat wel snel ging. In het begin zag je zo’n Carlos Forbs ineens voorbij vliegen, dan schrok je wel even. Toen wist ik wel dat ik de volgende keer drie meter voorsprong moest pakken."