Akpom zet deur op een kier voor Ajax-exit

Deur voor Ajax-exit op een kier: 'Moeten komende tijd evalueren hoe het gaat'

23 juli om 17:26
Laatste update: 23 juli om 17:37

Chuba Akpom lijkt een vertrek bij Ajax niet uit te sluiten. De 28-jarige spits vertelt dat 'niemand' de club uit Amsterdam graag verlaat, maar zet na iets minder dan een jaar de exit-deur op een kier. 

"Ik denk dat het voor mij positief was, maar uiteindelijk gaat het niet om individueel succes", vertelt Akpom aan Ziggo als hem wordt gevraagd naar het afgelopen seizoen van Ajax. "Het gaat om het team, dat ging helaas niet goed." Onder Francesco Farioli moet de weg omhoog ingeslagen worden en daar lijkt Akpom vertrouwen in te hebben. "Ik denk dat we nu een systeem hebben, een filosofie. Een manier van spelen. We trainen er intens op."

De vele transfergeruchten rondom de club uit Amsterdam én Akpom blijven niet onopgemerkt. "Maar zolang ik een Ajax-shirt draag, geef ik honderd procent. Tijdens trainingen en wedstrijddagen verandert er niks aan mijn mentaliteit. Maar op andere vlakken moeten we de komende tijd gaan evalueren en kijken hoe het gaat. Mijn focus ligt nu op de wedstrijd tegen Vojvodina, die is belangrijk."

Deur op een kier

Wil Akpom zelf eigenlijk in Amsterdam blijven? De spits lijkt het antwoord nog even in het midden te laten. "Ik denk dat niemand Ajax graag wil verlaten, want het is een geweldige club. Maar je moet wel nagaan wat het beste is voor jou en het beste voor het team."

Akpom kwam in augustus 2023 voor ruim twaalf miljoen euro over van Middlesbrough. Zijn contract loopt tot medio 2028. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!