NAC-ploeggenoten kraken uitspatting Omgba

Uithaal Omgba zet kwaad bloed bij NAC-ploeggenoten: 'Lekker gaan'

23 juli om 14:54

NAC Breda-spelers Jan Van Den Bergh en Casper Staring begrijpen weinig van ploeggenoot Aimé Omgba. Die laatste probeerde onder meer met een kiezelhard interview in De Telegraaf een transfer naar KAA Gent te forceren.

Omgba haalde hard uit naar Pierre van Hooijdonk. Bovendien adviseerde hij spelers om vooral niet voor NAC te tekenen. "Hij heeft met dat interview een slechte beslissing genomen", zegt Van den Bergh, de beoogd aanvoerder van de Brabanders, tegen Voetbal International. "Ongepast naar de club toe. Voor ons is het vooral goed dat het nu klaar is en lekker dat er budget vrij gaat komen. Evident om de uitbouw van deze groep verder vorm te geven."

De Belgische verdediger krijgt bijval van Casper Staring, die hoogst verbaasd was door de uitspatting van Omgba. "Inhoudelijk ga ik me er niet aan branden, maar heel bijzonder. Dit is geen normale gang van zaken", aldus de middenvelder. "Als hij heel graag weg wil, moet hij lekker gaan. Ik denk dat hij Peter Maas en Pierre van Hooijdonk na zijn afscheid niet heel vaak meer gaat spreken, haha. Het zal een vertrek via de achterdeur zijn."

Overigens is het nog maar de vraag of Omgba zijn droomtransfer kan afronden. Een akkoord was nabij, maar volgens De Telegraaf staat de deal op klappen door aanvullende eisen van NAC. De promovendus zou de vaste transfersom van 2,8 miljoen toch in één keer willen ontvangen. Dat Gent inmiddels op het punt lijkt te staan om Matthias Delorge binnen te halen, zou een veeg teken kunnen zijn voor Omgba.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!