'Daverende verrassing Ajax: niet Ramaj, maar Pasveer eerste keeper'

'Daverende verrassing Ajax: niet Ramaj, maar Pasveer waarschijnlijk eerste keeper'

23 juli om 11:04
Laatste update: 23 juli om 11:20

Francesco Farioli lijkt in de aanloop naar de officiële seizoenstart van Ajax voor een daverende verrassing te zorgen. Het heeft er volgens Voetbal International alle schijn van dat niet Diant Ramaj, maar de veertigjarige Remko Pasveer de eerste keeper wordt in Amsterdam.

Ajax opent donderdag de Europese campagne met een thuiswedstrijd tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Het lijkt er sterk op dat Ramaj op de bank begint. Farioli heeft volgens VI een voorkeur voor Pasveer, die een goede indruk maakt in de voorbereiding en afgelopen zaterdag in het oefenduel met Olympiakos (1-0) de nul hield.

Door zijn naderende en onverwachte reserverol is het niet langer uitgesloten dat Ramaj voor het einde van de zomerse transferperiode Amsterdam nog verlaat. Zijn transfersom zou welkom zijn. Vorig seizoen belandde hij onder Maurice Steijn ook al op de bank. Daarna ontpopte hij zich onder John van 't Schip tot een spaarzaam lichtpuntje in het donkere seizoen van Ajax.

Naast Ramaj en Pasveer heeft Farioli de beschikking over Geronimo Rulli en Jay Gorter. De Argentijn staat op de nominatie om terug te keren naar Spanje, maar van een done deal is nog geen sprake. De talentvolle Tommy Setford werd afgelopen weekend voor één miljoen verkocht aan Arsenal.

Farioli maakte Pasveer vanaf het begin van de voorbereiding mee en zou onder de indruk zijn geraakt van het fanatisme van de veertigjarige routinier, die vorig seizoen geen enkele wedstrijdminuut keepte. De Italiaanse trainer, vijf jaar jonger dan Pasveer, zou ook bijzonder te spreken zijn over de meevoetballende en coachende kwaliteiten van zijn - waarschijnlijk - nieuwe eerste doelman.