'Vijftien mutaties bij Ajax niet uitgesloten'

Stilte voor de storm bij Ajax: 'Ik sluit tien tot vijftien mutaties niet uit'

23 juli om 09:22
Laatste update: 23 juli om 11:30

Bij Ajax gaan de komende periode nog veel mutaties plaatsvinden. Dat voorspelt Algemeen Dagblad-verslaggever Johan Inan, die onder meer rekent op een transfer van Steven Bergwijn.

"Ajax wil zich versterken, maar daarvoor moeten eerst spelers verkocht worden. Ik sluit niet uit dat er komende maand tien tot vijftien mutaties plaatsvinden in de selectie", zegt Inan in de voetbalpodcast van het AD. "Ze gaan niet tien spelers halen, maar een mannetje of vier, vijf willen ze er echt wel bij hebben. Daarnaast denk ik dat er nog wel zeven à acht verkocht gaan worden. Daar is het wachten op."

"In het ideale scenario had Farioli nu al een paar nieuwe steunpilaren gehad, zodat hij ze mee had kunnen nemen naar het trainingskamp in Wageningen. Dat is allemaal nog niet het geval. Ik kan me het optimisme bij Vojvodina goed voorstellen. Als er een moment is om Ajax te verslaan, dan is het nu wel", meent de clubwatcher.

Ajax kan in de eerste wedstrijd tegen de Serviërs nog niet beschikken over Bergwijn, die net als Brian Brobbey nog van een vakantie geniet na het EK met Oranje. Inan verwacht dat de aanvoerder sowieso vertrekt uit Amsterdam. "Bergwijn staat open voor een topcompetitie, dan wel een lucratieve transfer naar de woestijn. Ajax heeft geld nodig en ze hopen voor hem 25 miljoen te kunnen vangen."

"Als Ajax voor honderd miljoen verkoopt, kunnen ze voor zo'n dertig miljoen uitgeven. Dan kijk je met welke spelers je centen binnen kunt halen, zonder dat je er sportief heel veel minder van wordt. Gerónimo Rulli, Jakov Medić, Benjamin Tahirović, Chuba Akpom, Branco van den Boomen en Borna Sosa zijn allemaal spelers die in aanmerking komen voor een transfer", weet Inan.

"Alleen wat je merkt is dat ze in het buitenland ook wel door hebben dat Ajax het geld goed kan gebruiken. De onderhandelingspositie van Ajax is verre van ideaal. Als je nu een fiets kan halen voor 500 euro en je weet dat hij volgende week 450 euro kost en over twee weken 400 euro, dan wacht je wel even. Dat is nu gaande."