Guardiola: 'De Bruyne gaat niet weg'

Guardiola rekent af met geruchten bij Manchester City: "Hij gaat niet weg"

23 juli om 08:34

Kevin De Bruyne speelt ook volgend seizoen voor Manchester City. Dat vertelt Pep Guardiola, die afrekent met alle transfergeruchten rond de Belgische spelmaker.

De Bruyne wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Saudi-Arabië, maar volgens Guardiola is daar niets van waar. "Kevin gaat niet weg", zegt de City-manager op een persconferentie in de Verenigde Staten, waar de Premier League-kampioen zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. "Ik ben al jaren heel blij met deze ploeg. Ik weet niet wat er verder op de markt gaat gebeuren, maar als er iemand vertrekt, zullen we daarover praten."

Guardiola verwacht ook weinig ingaande transfers. "Voor 85 à 90 procent gaan we door met dezelfde ploeg. Ik ben op mijn gemak omdat de kwaliteit die we in de ploeg hebben moeilijk te vervangen is", aldus de Catalaan, die wel James McAtee weer verwelkomt na een huurperiode bij Sheffield United. De 21-jarige Engelsman werd al eens in verband gebracht met Ajax en Feyenoord, maar lijkt bij The Citizens te blijven. "Ik ben heel benieuwd naar Macca, ik verwacht veel van hem."

Volgens Guardiola krijgt McAtee de kans bij Manchester City. "Ik houd hem er komend seizoen graag bij. Hij is een speciale jongen, die in de kleine ruimtes kan spelen. Hij is nu ook fysiek volwassen geworden in de Premier League bij een team dat tegen degradatie streed. Dan krijg je iets speciaals."