Ten Hag wil Mazraoui bij United halen

'Ten Hag wil oude bekende uit Ajax-periode naar Manchester United halen'

22 juli om 18:10
Laatste update: 22 juli om 18:37

Erik ten Hag onderzoekt momenteel de mogelijkheid om Noussair Mazraoui naar Manchester United te halen. De rechtervleugelverdediger, die door nog één Premier League-club begeerd wordt, mag bij een juist bod vertrekken van Bayern München. 

Dat nieuws meldt transferexpert Florian Plettenberg maandagmiddag. De Duitse journalist van Sky Sport weet dat naast Manchester United ook West Ham United Mazraoui op de korrel heeft. Eerste concrete gesprekken hebben zelfs al plaatsgevonden. 

Mazraoui prijkt bovenaan het verlanglijstje van beide clubs, en staat zelf ook welwillend tegenover een stap naar de Premier League. Bij Bayern was de Marokkaans international de twee voorbije seizoenen, mede vanwege blessureleed, niet altijd verzekerd van een basisplaats. 

De Duitse topclub is dan ook bereid om de 26-jarige rechtsback te verkopen, mits het juiste geldbedrag op tafel wordt gelegd. Aanvankelijk verlangde het 30 miljoen euro voor hem, maar dat lijkt niet reëel. Bayern heeft de vraagprijs nu omlaag geschroefd naar 20/25 miljoen euro. 

Mocht Mazraoui, die in Duitsland nog een contract heeft tot medio 2026, daadwerkelijk naar United verkassen, dan treft hij daar in Ten Hag zijn oude leermeester. De Nederlandse manager liet hem doorbreken bij Ajax, waar ze samen grote successen vierden. 

Ten Hag heeft zoals bekend meer dan één oud-Ajax-pupil op zijn radar. Ook Matthijs de Ligt, eveneens speler van Bayern, wordt in verband gebracht met een overstap naar United. Een eerste bod op de Oranje-international zou inmiddels gedaan zijn.