United-aanwinst Yoro bereid te sterven voor zijn club

'Als Ten Hag mij opstelt, ben ik bereid om te sterven voor deze club'

22 juli om 18:00
Laatste update: 23 juli om 08:07

Manchester United heeft er met Leny Yoro een absolute winnaar bij. De Franse verdediger heeft in zijn eerste interview als speler van The Mancunians aangegeven bereid te zijn om op het veld werkelijk alles te geven voor zijn nieuwe club.  

United nam Yoro vorige week over van LOSC Lille, dat tientallen miljoenen euro's ontving voor de centrale verdediger. Yoro heeft al contact gehad met zijn nieuwe manager. "Ik heb met Erik gesproken. Hij wil spelers die echt willen winnen. Als hij mij opstelt, ben ik bereid om voor deze club te sterven."

De achttienjarige Yoro staat te popelen om in de Premier League uit te komen. Mogelijk debuteert hij op 16 augustus. Dan opent United het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen Fulham. "Dit is de grootste competitie van de wereld. Het niveau is er waanzinnig. Er zullen voor mij geen makkelijke wedstrijden zijn, de Premier League staat boven alles."

Iemand die Yoro van advies voorzag in aanloop naar zijn miljoenentransfer, was Rio Ferdinand. Het clubicoon weet als geen ander hoe het is om centraal achterin op Old Trafford te spelen. "Ik was erg onder de indruk toen ik met hem sprak. Dat duurde ongeveer tien minuten. Hij heeft me heel erg geholpen bij het maken van mijn keuze. Het was echt een eer om met hem te praten."