Feyenoord begint nieuwe seizoen met aangepast logo

Feyenoord verrast en kondigt plots aangepast logo voor het nieuwe seizoen aan

22 juli om 14:44
Laatste update: 22 juli om 15:54

Feyenoord speelt komend seizoen met een aantal aanpassingen in het bekende logo. Dat heeft de club officieel bekendgemaakt. Ingrijpende veranderingen zijn het niet, maar er zijn toch een aantal nieuwe dingen te herkennen.

Het nieuwe logo is al officieel goedgekeurd door de Stichting Continuïteit en is dus klaar voor gebruik. In totaal zijn er vier kleine aanpassingen gedaan aan het bekende logo. De woorden Feyenoord en Rotterdam op de buitenste band zijn strakker uitgelijnd. Ook is de linkerhelft van het logo feller van kleur gemaakt en staat de F nu, in tegenstelling tot het eerdere logo, precies in het midden.

Op het oude logo zat ook een gouden scheidingslijn tussen het rode en witte midden. Die lijn is er op het nieuwe logo ook uit. Dit is voor Feyenoord een kleine ode aan de geschiedenis, aangezien eerdere logo’s die scheidingslijn ook niet hadden.

Officieel gezien is het nieuwe logo van Feyenoord de elfde in de historie van de Rotterdamse club. Volgens de Rotterdammers is het veranderen van het logo een onderdeel van de nieuwe visuele identiteit die Feyenoord wil doorvoeren. Het gehele komende seizoen zal de club nog meer dingen aan gaan passen aan de huidige huisstijl om in 2025/2026 een nieuw logo op het shirt te kunnen presenteren.