'Ajax kijkt rond in Brazilië en wordt gelinkt aan transfer 24-jarige aanvaller'

'Ajax kijkt rond in Brazilië en wordt gelinkt aan transfer 24-jarige aanvaller'

21 juli om 17:38

Ajax wordt in verband gebracht met een transfer van Hélio Júnio Nunes de Castro, kortweg Helinho. De Amsterdammers zouden in de 24-jarige Braziliaan de gewenste tweede rechtsbuiten achter Bertrand Traoré zien.

In Brazilië maakt R7 Esportes melding van de interesse van Ajax. Transferwatch, een nieuw medium dat recent meerdere transferprimeurs te pakken had, bevestigt dat de Amsterdammers een oogje hebben op Helinho. De voormalig Braziliaans jeugdinternational is een 24-jarige rechtsbuiten die voor Red Bull Bragantino speelt. Dit seizoen was Helinho al goed voor vijf goals en twee assists in elf competitieduels, terwijl zijn marktwaarde op zeven miljoen euro geschat wordt.

Eerder werd al duidelijk dat Ajax na de komst van Traoré nog een rechtsbuiten wil halen, die achter de Burkinees kan aarden in Amsterdam. In Brazilië wordt gemeld dat de nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen twaalf miljoen euro zou willen betalen voor Helinho. Transferwatch stelt dat Ajax nog niet concreet is voor de linkspoot, omdat zijn komst geen 'absolute prioriteit' geniet. De verwachting is echter wel dat Ajax later in de transferwindow wél concreet wordt voor Helinho.

Volgens R7 Esportes zijn er ook andere, niet bij naam genoemde clubs in de markt voor Helinho. Daarnaast wil Bragantino hem het liefst tot het einde van het Braziliaanse seizoen behouden, wat zou betekenen dat de buitenspeler pas rond de jaarwisseling weg mag. São Paulo FC, waar Helinho een verleden heeft en Ajax eerder David Neres en Antony oppikte, gaat naar verluidt flink meeverdienen aan een eventuele transfer.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!