Ashworth over zijn doelen met Manchester United

Ten Hag kan rekenen op steun: 'Zal niet rusten tot we dat hebben bereikt'

22 juli om 14:34

Dan Ashworth, de nieuwe sportief directeur van Manchester United, heeft op de website van de Premier League-grootmacht een column geweid aan zijn plannen met de club. De Engelsman verruilde Newcastle United deze zomer voor The Mancunians en richt zich voor de eerste keer tot de supporters.

'Dit is een van mijn eerste kansen om de Manchester United-fans aan te spreken sinds ik op 1 juli bij de club kwam als sportief directeur, dus ik wil beginnen met te zeggen hoe blij ik ben hier te zijn', begint Ashworth zijn verhaal. Al snel daarna begint hij over zijn ambities en plannen met de club.

'We zijn het er allemaal over eens dat vorig seizoen onder de vereiste normen van de Premier League en Champions League viel, maar door de FA Cup op zo'n indrukwekkende manier te winnen, hebben onze spelers en medewerkers laten zien waartoe ze in staat zijn als iedereen samenwerkt en presteert naar hun potentieel. Ons collectieve doel is om dat soort prestaties veel consistenter te bereiken. Het is mijn taak om de juiste ondersteuning aan Erik ten Hag, het personeel en de spelers te geven, zodat dat mogelijk gemaakt kan worden.'

Voor Ashworth, en met hem vele anderen, voelt dit seizoen aan als het begin van een nieuw tijdperk. 'Ik voel nu al een sterk gevoel van energie en vastberadenheid rond de groep. Dit blijft een van de grootste voetbalclubs ter wereld, maar dat is niet onze maatstaf voor succes. De focus ligt erop om weer tot de beste op het veld te behoren. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar samen zullen we niet rusten totdat we het hebben bereikt', toont Ashworth zich strijdvaardig.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!