Geen ontzag voor 'reusachtig' Ajax

Geen ontzag voor 'reusachtig' Ajax: 'Schrijf ons maar af, dat vinden we leuk'

22 juli om 08:19

Ajax kan donderdagavond een tot de tanden toe bewapend FK Vojvodina verwachten in de tweede voorronde van de Europa League. Njegos Petrovic, middenvelder van de Servische club, is vol zelfvertrouwen.

In Servië is men ervan overtuigd dat de koppeling aan het kleinere Vojvodina door Ajax als bijzonder gunstig wordt gezien. Dat is koren op de molen voor Petrovic. "Schrijf ons maar af, dat vinden we alleen maar leuk", reageert hij tegenover Sportski Zurnal. "Ajax is een heel grote, enorme club, een absolute reus in het Europese voetbal. Maar wij zijn op de goede weg."

Petrovic (foto) vervolgt: "Ik heb Ajax zelf al geanalyseerd en naar hun sterke en zwakke punten gekeken. Wat ik kan beloven, is dat we ons uiterste best gaan doen om Vojvodina zo goed mogelijk te presenteren op het Europese podium."

Ajax en Vojvodina spelen donderdag om 20.30 hun eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League. Een week later staat de return in Novi Sad op het programma. Vojvodina heeft al een competitieve wedstrijd in de benen: zondag werd er met 1-3 gewonnen van FK Tekstilac Ites.