Vojvodina wint openingsduel in Servië en kent goede generale voor Ajax

Vojvodina wint openingsduel in Servië en kent goede generale voor Ajax

21 juli om 21:55

FK Vojvodina Novi Sad is het voetbalseizoen in Servië begonnen met een zege en zal met vertrouwen toekijken naar de ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff ArenA, waar gespeeld zal worden voor kwalificatie voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

De tegenstander van Vojvodina was FK Tekstilac Odzaci, dat in het vorige seizoen promoveerde naar het hoogste niveau. In een uitwedstrijd won Vojvodina met 1-3, dankzij goals van Aleksa Vukanović, Marko Veličković en Andrija Radulović. Ivan Davidović deed iets terug namens de thuisploeg. In de zorgen kwam Vojvodina echter niet meer, waardoor het drie punten overhield aan de eerste wedstrijd in de nationale competitie.

Ook Ajax kende een goede generale repetitie voor het duel met de Serviërs. Er werd met 1-0 gewonnen van het Griekse Olympiakos, door een goal van Carlos Forbs, na voorbereidend werk van Kenneth Taylor. Wel viel Owen Wijndal geblesseerd uit. De linksback van de Amsterdammers voelde aan zijn pols na een fysiek duel, waarna hij gewisseld moest worden. De ernst van de blessure is nog niet bekend.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!