Gijs Smal geeft een update over zijn blessure bij Feyenoord

'Ik heb nog geen bal aangeraakt sinds ik bij Feyenoord speel, dat is frustrerend'

21 juli om 18:17

Gijs Smal heeft duidelijkheid verschaft rondom zijn blessure bij Feyenoord. De linksback kampt met een kwetsuur aan zijn kuit, waardoor hij als speler van Feyenoord nog geen bal heeft aangeraakt.

Smal, die deze zomer transfervrij overkwam van FC Twente, zit al sinds het begin van de voorbereiding in de lappenmand. Bij ESPN krijgt de linkspoot de vraag hoe het nu gaat met zijn fysieke gesteldheid. "Ja, daar werken we aan. Jammer genoeg ben ik vlak voor het begin van de voorbereiding geblesseerd geraakt. Een week eerder zijn we al met wat jongens op het veld begonnen, om te wennen en een beetje gevoel bij het trainingscomplex te krijgen."

"Als je dan geblesseerd raakt, is dat heel frustrerend. Helemaal bij een nieuwe club, omdat je dingen wil laten zien. Maar ook doordat ik het niet gewend ben. Nu moet ik hard werken om terug te komen. Wanneer dat is, durf ik nog niet te zeggen", vervolgt Smal, die er nog wel even uit ligt. "Ik denk dat het nog een paar weken zal zijn. Ik heb last van mijn kuit. Ik ben nu al vier weken op de club, maar ik heb nog geen bal aangeraakt. Dus dat is wel frustrerend. Ik heb nog tijd zat om mezelf te laten zien, dus dat komt wel goed."

Op basis van wat hij gezien heeft, is Smal positief over trainer Brian Priske. "Hij vraagt me elke dag hoe het is. Voetbalgerelateerd is het moeilijk om erover te praten, want hij heeft op het veld nog niks van me gezien. Maar tot nu toe heb ik een goed gevoel. De speelstijl is lekker aanvallend, agressief vooruit. Daar hou ik wel van."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!