Tommy Setford ruilt Ajax in voor Arsenal

Kogel door de kerk: Setford ruilt Ajax in voor PL-topclub, Ajax krijgt transfersom

21 juli om 13:10

De kogel is door de kerk: Tommy Setford ruilt Ajax in voor Arsenal. De Amsterdammers hebben met The Gunners een overeenstemming bereikt, zo is te lezen op het clubkanaal van zowel Ajax als Arsenal. 

De transfer van de achttienjarige Setford diende zich al even aan. Eerder op de dag maakte Fabrizio Romano al melding van een akkoord tussen beide clubs. Daar is nu officieel sprake van. De doelman had bij Ajax nog een contract tot en met 30 juni 2025. 

Het jongere broertje van Jong Ajax-keeper Charlie Setford komt bij Arsenal te werken met dezelfde keeperstrainer die hem ook begeleid bij de Engelse jeugdelftallen. Per Mertesacker, werkzaam in de jeugdopleiding van de Engelse topclub, is in blij met de komst van Setford. "Hij is een jonge keeper met een groot potentieel, en we kijken er naar uit om zijn ontwikkeling de komende jaren te begeleiden."

Het doorgaans uitstekend ingevoerde The Athletic meldde in een eerder stadium al dat er met de transfer van Setford naar Arsenal één miljoen euro gemoeid is.