Jahanbakhsh niet nog een jaar bij Feyenoord

Te Kloese ontkracht Feyenoord-geruchten: 'We gaan zijn contract niet verlengen'

21 juli om 12:57
Laatste update: 21 juli om 12:57

Alireza Jahanbakhsh is in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet in gesprek met Feyenoord over een nieuw contract. Dat heeft algemeen directeur Dennis te Kloese zondag duidelijk gemaakt in gesprek met ESPN. 

Het medium 1908 meldde zaterdag nog dat Jahanbakhsh met Feyenoord in gesprek zou zijn over een nieuwe verbintenis. De vleugelaanvaller was aanwezig bij de oefenwedstrijd van de Rotterdammers tegen Cercle Brugge, nadat het hem de afgelopen weken niet lukte om als transfervrije speler een nieuwe club te vinden. 

Een vierde Feyenoord-seizoen gaat er niet komen, meldt Te Kloese. "Nee, we hebben met Ali en zijn management afgesproken dat we zijn contract niet verlengen. We hadden de optie om dat te doen, maar we kiezen ervoor om door te selecteren. Dat is niks persoonlijks. Als het persoonlijk zou zijn, zou ik hem er graag bijhouden. Want het is een fantastische jongen, een fantastische prof en een fantastisch voorbeeld geweest."

"Maar we moeten ook de kans gaan geven aan jonge jongens, en jongens die zich achter hem hebben ontwikkeld", vervolgt de directeur. "Maar door zijn staat van dienst en fantastische karakter en de bijzondere relatie die we met hem hebben, is hij altijd welkom. De deur staat altijd voor heFanm open. Hij heeft gevraagd om zijn opties een beetje af te wegen, en in de tussentijd bij ons fit te blijven. Hij is meer dan welkom wat dat betreft."

Waar zijn toekomst wel ligt, is nog niet duidelijk. De international van Iran speelde in drie jaar tijd 106 officiële wedstrijden voor Feyenoord. Daarin was hij goed voor zeventien doelpunten en zestien assists. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!