'Geweldige' Pasveer maakt indruk bij Ajax

Mulder onder de indruk: "Hij speelde geweldig, één van de besten van Ajax"

21 juli om 10:58

Remko Pasveer maakt een sterke indruk tijdens de voorbereiding van Ajax. Mede dankzij de veertigjarige doelman hield de ploeg van Francesco Farioli de nul in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos (1-0), zag ook Ziggo Sport-analist Youri Mulder.

"Hij speelde geweldig, één van de besten van Ajax, zeker in de tweede helft. Pasveer had een paar goede reddingen. Hij maakte een goede indruk", aldus Mulder, die desondanks niet denkt dat Diant Ramaj zich al zorgen hoeft te maken over zijn plek. "Nee, maar hij heeft wel een goede indruk achtergelaten. We weten niet wat Francesco Farioli over de keepers denkt. Normaal gesproken zou je zeggen dat Ramaj gaat keepen, maar Pasveer heeft het goed gedaan."

De ervaren sluitpost is zelf ook tevreden. "Er is niks mooier dan op het veld staan en deel uit te maken van het team. We zijn bezig met vastigheden en ik probeer belangrijk te zijn. In welke vorm dan ook. Ik doe gewoon mijn ding en door de jongens voor me op een bepaalde manier neer te zetten, kan ik het misschien iets makkelijker maken. Dat is ook ervaring", zegt de tweevoudig Oranje-international bij Ajax TV.

Pasveer is bovendien te spreken over Farioli. "Ik houd wel van deze manier van spelen. Je ziet dat er patronen aan het ontstaan zijn en daar trainen we wel hard op. De trainer is er heel erg mee bezig. Wij als speler kunnen ons gevoel daar ook in kwijt. Er begint wel een chemie te ontstaan."

Voor Ajax wacht volgende week donderdag de eerste ontmoeting met Vojvodina in de voorronde van de Europa League.