'Van Dijk is transferdoelwit voor Saudi-Arabië'

'Saudi-Arabië klopt na toestemming van Van Dijk bij Liverpool aan voor transfer'

21 juli om 09:38

Virgil van Dijk is een transferdoelwit voor Saudi-Arabië deze zomer. Een vertrek van de 33-jarige Oranje-aanvoerder lijkt niet geheel onbespreekbaar voor Liverpool, dat zijn vraagprijs al heeft gecommuniceerd. Dat meldt althans TEAMtalk.

Van Dijk zat na het EK in Duitsland om tafel met een afvaardiging van het zogeheten Saudi Arabian Public Investment Fund (PIF). De Nederlandse verdediger besprak onder meer de voorwaarden voor een overstap. Hoewel Van Dijk nog geen beslissing nam, staat hij niet per se onwelwillend tegenover de stap. Hij gaf de Saudische afvaardiging groen licht om de gesprekken met Liverpool te openen, weet TEAMtalk.

De Saudiërs kregen vervolgens te horen dat Van Dijk voor ongeveer 55 miljoen euro zou kunnen vertrekken van Anfield. Die vraagprijs van de Premier League-topclub lijkt wat te gortig. Als The Reds niet bereid zijn om wat water bij de wijn te doen, is het de vraag of het deze zomer al van een transfer komt. Voor Saudi-Arabië is het anders een optie om nog één jaar te wachten, aangezien Van Dijk in de zomer van 2025 uit zijn contract loopt.

Voor welke Saudische topclub de topverdediger moet gaan spelen, is nog niet duidelijk. Van Dijk verruilde Southampton in 2017 voor Liverpool, waarmee hij onder meer de Champions League (2019) en Premier League (2020) won.