Stuttgart-keeper valt in voor Fortuna Sittard

Bijzonder: keeper van Stuttgart valt plots in bij Fortuna Sittard in oefenduel

21 juli om 09:22

Bijzondere taferelen tijdens de oefenwedstrijd tussen Fortuna Sittard en VfB Stuttgart. Doelman Stefan Drljaca van de Duitsers nam plotseling onder de Limburgse lat plaats.

Fortuna reisde naar het Zuid-Duitse Heilbronn om het daar op te nemen tegen VfB Stuttgart, dat afgelopen seizoen knap als tweede eindigde in de Bundesliga. Die Schwaben waren dan ook een maatje te groot en leidden na een kleine zeventig minuten met 3-0. Niet veel later vond de merkwaardige wissel plaats. Doelman Niels Martens van de eredivisionist werd vervangen door Drljaca, de derde sluitpost van Stuttgart.

Martens was vorig seizoen nog reservekeeper bij MVV Maastricht. Door het vertrek van Michael Verrips naar FCV Dender was hij in Heilbronn de enige beschikbare doelman voor coach Danny Buijs. Fortuna wilde echter geen risico met hem nemen, omdat hij pas net hersteld is van een blessure. Drljaca en Stuttgart boden zodoende uitkomst.

De Duitse doelman hield in het restant van het 120 minuten durende oefenduel zijn doel schoon tegen zijn werkgever. Het bleef daardoor bij 3-0.