'Marquez moet assistent van Mexico worden'

'Barcelona neemt 3,5 week na contractverlenging afscheid van legende'

20 juli om 22:11

FC Barcelona moet binnenkort afscheid nemen van Rafael Marquez. De jeugdtrainer van Barça staat op het punt een klus als assistent van de nationale ploeg van Mexico te accepteren. 

Dat meldt Fabrizio Romano zaterdag. De aanstaande transfer zet het leven van Marquez volledig op zijn kop. Slechts 3,5 week geleden verlengde de clublegende nog zijn contract in Spanje. 'Er is een akkoord bereikt', schreven de Catalanen toen. 'Hij zal in ieder geval volgend seizoen de coach van Barça Atlètic zijn.'

Niets blijkt minder waar, want de 45-jarige oud-verdediger staat op het punt terug te keren naar zijn geboorteland om plaats te nemen op de bank van de nationale ploeg. Dat heeft alles te maken met het ontslag van bondscoach Jaime Lozano, die na een teleurstellende Copa America zijn biezen kon pakken. De Mexicaanse bond zoekt nu een technische staf voor het WK van 2026, dat deels in Mexico plaatsvindt. 

Bij Mexico wordt Marquez naar alle waarschijnlijkheid de rechterhand van Javier Aguirre, die naar verluidt snel gepresenteerd wordt als nieuwe bondscoach. Volgens Romano ligt er na het WK een rol als hoofdtrainer in het verschiet voor Marquez, die zelf 147 interlands speelde.