Verstappen laat zich uit over voetbal: 'Altijd al groot fan geweest van Barça'

Voetballiefhebber Verstappen smult: 'Ongelooflijk wat hij nu al laat zien'

20 juli om 20:42
Laatste update: 20 juli om 20:42

Max Verstappen vreest dat Real Madrid te sterk wordt om te verslaan. De coureur is groot fan van FC Barcelona en is bang dat de Catalanen ook dit seizoen niet tegen de Koninklijke kunnen opboksen. Al geeft supertalent Lamine Yamal hoop. 

Dat Verstappen van voetbal houdt, is al langer bekend. In Nederland juicht de drievoudig wereldkampioen Formule 1 voor PSV, maar in het buitenland gaat zijn hart sneller kloppen van FC Barcelona. "Ik ben altijd al fan geweest van FC Barcelona", vertelt hij aan Mundo Deportivo. "En je moet altijd geloof houden, maar ik denk dat het een zwaar seizoen wordt."

Verstappen wijst daarbij naar rivaal Real Madrid, die onlangs Kylian Mbappé presenteerde. "Je moet realistisch zijn over de competitie die je hebt. Als je ziet hoe zij zich versterken en als je kijkt naar wat zij al in huis hebben..." Toch houdt de Formule 1-coureur hoop. "Barça heeft ook een goed team en met de nieuwe trainer weet je maar nooit wat er gaat gebeuren."

Smullen van Yamal

"Yamal is echt ongelooflijk", vertelt Verstappen desgevraagd. "De manier waarop hij zich heeft laten zien op het EK, en dat op zo'n jonge leeftijd. Ik kan me voorstellen hoe hij zich voelt. Als je zo jong bent, speel je op talent en op plezier. Als dat goed gaat, gaat het je makkelijker af. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet hard moet werken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!