Mikautadze over transfer Lyon

Mikautadze geeft tekst en uitleg na bizarre ommekeer: 'Verhaal niet afgelopen'

20 juli om 18:36

Georges Mikautadze leek hard op weg naar AS Monaco, maar Olympique Lyon kaapte de deal op het allerlaatste moment. De Georgiër is blij met zijn terugkeer bij de Franse grootmacht. Via de clubkanalen geeft de oud-Ajacied tekst en uitleg.

Olympique Lyon betaalde twintig miljoen euro exclusief bonussen aan FC Metz om Mikautadze voor de neus van AS Monaco weg te pikken. De aanvaller keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd speelde.

"Dat ik nu terug ben, geeft me een gevoel van trots", steekt Mikautadze van wal tegenover de clubkanalen van Lyon. "Ik ging weg als jongen en kom terug als man. Ik hoopte dat Lyon nog zou komen voor mij. Toen ze zich meldden, vertelde ik mijn agenten dat ik naar Lyon wilde omdat mijn verhaal hier nog niet is afgelopen."

Mikautadze verdiende zijn transfer niet alleen op basis van zijn uitstekende prestaties bij Metz. De aanvaller werd ook mede-topscorer op het EK. "Het was geweldig om het EK te spelen met mijn land. Ik probeerde te genieten en dat is zeker gelukt. Dit zijn momenten die je geen twee keer in je leven meemaakt. Ik heb gedaan wat ik kon doen."

Bij Lyon komt Mikautadze Alexandre Lacazette tegen. "Hier wachtte ik op. Het maakt me blij omdat hij een gearriveerde speler is. Ik ga proberen om zijn voorbeeld te volgen, omdat hij een speler van hoog niveau is. Dat ik nu met hem speel, zal nog mooier zijn. Ik volg hem al sinds ik in de jeugd speel."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!