'Mikautadze heeft transfer naar Franse top te pakken: Ajax incasseert percentage'

'Mikautadze heeft transfer naar Franse top te pakken: Ajax incasseert percentage'

11 juli om 22:26
Laatste update: 12 juli om 06:41

AS Monaco heeft Georges Mikautadze zo goed als binnen. De Georgiër zal voor een som van minimaal twintig miljoen euro de overstap maken van FC Metz, zo meldt Voetbal International.

Ajax haalde Mikautadze in de zomer van 2023 naar Nederland, maar in Amsterdam wilde het niet lukken met de aanvaller, die was overgekomen van Metz. In de winter nam de Franse club hem op huurbasis terug, waarna hij zijn oude vorm al snel weer hervond. Metz had een optie tot koop bedongen, maar ook grotere clubs kregen Mikautadze in het vizier, waaronder Monaco. Bij de Monegasken zal Mikautadze een contract tot medio 2029 tekenen.

Metz degradeerde naar de Ligue 2, ondanks de dertien goals en vier assists die Mikautadze leverde in de tweede helft van het seizoen. De optie tot koop werd door Metz gelicht, waardoor de Georgiër voor dertien miljoen euro definitief terugkeerde. Monaco betaalt nu echter minimaal twintig miljoen euro, wat door bonussen naar verluidt op kon lopen tot een bedrag van 25 miljoen euro. Wel heeft Ajax een doorverkooppercentage van vijftien procent over de gemaakte winst, wat de club nog zo'n één miljoen oplevert.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!