'Ajax aast op Santiago López'

Wild gerucht: Ajax in de markt voor gewild Argentijns jeugdinternational

20 juli om 16:41

Ajax is volgens wilde geruchten uit Argentinië geïnteresseerd in Santiago López. Independiente verlangt om en nabij de twintig miljoen euro voor de Argentijnse jeugdinternational. De Amsterdammers kunnen rekenen op flinke concurrentie.

López verlengde zijn contract bij Independiente onlangs nog tot medio 2026. Mede daardoor zet de Argentijnse club hoog in als het gaat om zijn prijskaartje. Ajax zou zo’n twintig miljoen euro moeten neertellen als ze het Argentijnse talent willen overnemen. Dat lijkt op dit moment niet mogelijk voor de Amsterdammers. Ajax moet wachten op eventuele uitgaande transfers voordat er actie kan worden ondernomen.

Ook het feit dat López een rechtsbenige aanvaller is die bij voorkeur linksbuiten speelt maakt de kans op een transfer naar Ajax niet groter. De Amsterdammers hebben met Steven Bergwijn, Mika Godts, Carlos Forbs en Amourricho van Axel Dongen al een aantal spelers die het beste op linksbuiten uit de voeten kunnen. Mogelijk ziet Ajax in López een rechtsbuiten.

Ajax, dat volgens het Argentijnse El Crack Deportivo geïnteresseerd is, kan rekenen op flinke concurrentie voor de achttienjarige dribbelaar. Ook Brighton & Hove Albion, Juventus, Inter Miami én Benfica zouden de Argentijns jeugdinternational graag zien komen.

López speelde tot op heden negen wedstrijden in de hoofdmacht van Independiente en scoorde daarin één keer. Naast linksbuiten kan de 1,70 meter lange López ook in de spits uit de voeten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!