'De Ligt of Branthwaite naar United'

'Everton alleen bij 'Maguire-achtig' bedrag overstag, kansen voor De Ligt groeien'

20 juli om 15:41
Laatste update: 20 juli om 16:13

Everton heeft niet de intentie om Jarrad Branthwaite te verkopen deze zomer. De verdediger geniet interesse van Manchester United. Dat heeft mogelijk gevolgen voor Matthijs de Ligt.

Manchester United bracht al tweemaal een bod uit op Branthwaite, maar Everton hield beide keren voet bij stuk. The Athletic meldt dat The Toffees niet de intentie hebben om de Engelsman te verkopen deze zomer. Alleen als er een 'Harry Maguire-achtig' bedrag wordt betaald, gaat Everton overstag. United betaalde 87 miljoen euro om Maguire over te nemen van Leicester City in 2019.

Ondanks dat er een streep gaat door de overname van de Friedkin Group (TFG) heeft Everton het geld niet hard nodig. Dat komt door de transfer van Amadou Onana naar Aston  Villa. United blijft geïnteresseerd in Branthwaite. De grootmacht hoopt, vermoedelijk tevergeefs, dat Everton de vraagprijs voor de oud-PSV’er nog laat zakken.

United is ook geïnteresseerd in De Ligt. Door de stugge onderhandelingen met Everton lijkt de kans op een transfer van de Oranje-international groter te worden. Ook de onderhandelingen met Bayern München verlopen niet soepel. Der Rekordmeister wil minimaal vijftig miljoen en daar gaat United niet in mee.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!