'Lukaku bereikt akkoord met Napoli'

'Lukaku bereikt akkoord met Italiaanse topclub en wacht op deal met Chelsea'

20 juli om 09:55
Laatste update: 20 juli om 10:03

Romelu Lukaku heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Napoli. Dat melden Gianluca di Marzio en Fabrizio Romano. Een transfer van de 31-jarige spits naar de Italiaanse topclub komt daarmee steeds dichterbij, al moet hij nog wel even in de wachtkamer plaatsnemen.

De nieuwe trainer Antonio Conte maakt zich sterk voor een hereniging met Lukaku in het Stadio Diego Armando Maradona. De twee werkten eerder succesvol samen bij Internazionale. De Napolitanen en de Rode Duivel zijn er inmiddels volledig uit. Lukaku kan een driejarig contract tekenen ter waarde van zes miljoen euro. Daarmee levert hij fors in. Momenteel strijkt de sterke spits zo'n elf miljoen euro netto per jaar op.

Lukaku moet nu wachten op een akkoord van Napoli met Chelsea, dat nog wel behoorlijk hoog in de boom zit. The Blues verlangen 35 miljoen euro plus bonussen, weet Di Marzio. I Partenopei is niet van plan om dat bedrag op tafel te leggen. 

Voordat Lukaku zijn transfer kan afronden, moet ook Victor Osimhen eerst nog vertrekken. De Nigeriaanse topspits is hard op weg naar Paris Saint-Germain. Volgens Di Marzio zou die deal komende week zijn beslag kunnen krijgen.

Lukaku speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor AS Roma. In 47 officiële duels scoorde hij 21 keer en gaf hij 4 assists.